Lietuvos Renault klubas

www.renaultclub.lt
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 11:48

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Sek Lap 21, 2010 13:31 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Susipažinkite su Telšiais

TELŠIAI – ŽEMAITIJOS SOSTINĖ
Telšiai - Žemaitijos sostinė, Telšių apskrities, rajono, Žemaitijos katalikybės centras. Tai miestas, įsikūręs ant septynių kalvų, iš rytų ir vakarų supantis legendomis pagarsėjusį Masčio ežerą. Vardą miestui davė mažytis Telšės upelis, įtekantis į Mastį. Legenda pasakoja, kad Telšius įkūrė karžygys Džiugas dar vadinamas Telšiu.

1536 m. Telšiuose pastatyta pirmoji katalikų bažnyčia ir įkurta parapija. 1602 m. Zigmantas Vaza senosios bažnysios vietoje pastatė taip pat medinę naują. Dar kartą perstatyta 1700 m. ji išsilaikė iki XIX a. pradžios. 1835 m. dėl senumo ji nugriauta. Naujos bažnyčios statyti katalikai leidimo iš rusų valdžios negavo. 1867 m. jos vietoje pastatyta cerkvė. 1934 m. iškėlus bylą teisme, bažnyčia buvo priteista katalikams.

XVII a. pabaigoje Telšiai tapo Žemaičių kultūriniu ir politiniu centru. Telšiuose buvo šaukiami bajorų seimeliai, veikė teismas, bet prieš Telšių teismą precedenciją turėjo Raseinių teismas. XVII a. Telšiams suteiktos Magdeburgo teisės.

1710 m. Telšiai smarkiai nukentėjo nuo švedų: gyventojai apiplėšti, dvaras sudegintas, išgrobtos vertybės. Be to, kilęs maras sunaikino daug Telšių ir apylinkės gyventojų.

1907 m. Telšius sunaikino gaisras. Po kelerių metų vietoje buvusių medinių pastatų pastatyta eilė mūro namų.

1926 įkurta Telšių vyskupija, o Telšiai tapo jos sostine. Jos teritoriją sudarė buvusios Žemaičių vyskupijos dalis - Žemaičių kraštas. 1927 m. Telšiuose įkurta kunigų seminarija, uždaryta 1940 m. bolševikų okupacinės vadžios. 1929 m. Telšiuose pastatyti vyskupų rūmai, kuriuose šiuo metu veikia Vyskupijos kurija.


Miesto centras. Kuriame stovi laikrodis ir ant jo mūsų Žemaičių simbolis - meška.
Paveikslėlis

Takelis iš pagrindinės gatvės link paežerės (žiemą)
Paveikslėlis

Miesto centre šalia mažosios bažnytėlės yra tokia vieta kuri vadinama "Trim kryžiais", nuo šios vietos atsiveria šitoks vaizdas:
Paveikslėlis

Paežerė... vos keli šimtai metrų nuo miesto centro... dažna įsimylėjėlių susitikimo vieta :]
Paveikslėlis

Saulėlydis... Jie labai gražus mūsų mieste... ypač stovint prieš ežerą :]
Paveikslėlis

Vaizdas iš paežerės... Matosi Telšių Katedra:
Paveikslėlis

"Vilniaus rajonas" fotografuota iš naujamiesčio kuris kitoj ežero pusėj:

Paveikslėlis

Katedros aikštė:
Paveikslėlis

Katedros vartai:
Paveikslėlis

Iš paukščio skrydžio:
Paveikslėlis

Vaizdas ramiame fontane, kuris įsikūręs miesto centre aplink laikrodį:
Paveikslėlis

Telšiu žemėlapis katedros aikštėje, pritaikytas ir akliesiems (paminklas):
Paveikslėlis

Katedros aikštėje ant fontano esanti skulptūra:
Paveikslėlis

Dar vienas paminklas esantis jau centrinėje gatvėje nusileidus laiptais nuo katedros aikštės:
Paveikslėlis

Centre vėlgi galime išvysti tokį paminkliuką:
Paveikslėlis

Įvažiavus į Telšius mus pasitinka toks informacinis ženklas: Stovi visuose trijuose įvažiavimuose.
Paveikslėlis

Centrinė gatvė:
Paveikslėlis

Trys kryžiai, esantys šalia mažosios bažnyčios:
Paveikslėlis

Savivaldybės aikštė:
Paveikslėlis

Viešoji įstaiga Telšių apskrities turizmo informacijos centras:
Paveikslėlis

Katedros aikštės fontanas dar kart, už jo matosi pirmoji Telšių mokykla:
Paveikslėlis

Centras dieną:
Paveikslėlis

Dar keli kadrai iš dangaus
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vaizdas nuo mažosios bažnyčios, tiesiai į centrą:
Paveikslėlis

Žemaiteška Japoneška sodyba:
Paveikslėlis

Vienas iš trobesių kuris stovi "buities muziejuje"
Paveikslėlis

Ten pat stovi ir malūnas:
Paveikslėlis

Lokio pėda:
Paveikslėlis

Nuotraukos nuo bokšto (kuris kaip ir Vilniuje Kalėdoms yra papuošiamas, taip męs turime irgi vieną iš didžiausių Kalėdinių eglių :]
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Pro daugiabučiu langus dažnas mato tokį vaizdelį:
Paveikslėlis

Žemaičiu muziejus 'Alka'
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Šalia muziejaus 'Alka' medžio skulptūros:
Paveikslėlis

Vyskupo rūmai:
Paveikslėlis
Žemaitijos kaimo muziejus, kitaip buities muziejus:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Centrinė gatvė važiuojant:
Paveikslėlis

Mažoji bažnyčia:
Paveikslėlis

Autobusu stotis:
Paveikslėlis

Geležinkelio stotis:
Paveikslėlis

Gaisrinė:
Paveikslėlis

Katedros vidus (dabar ji renovuojama tad vaizdas tampa vis kitoks)
Paveikslėlis
Paveikslėlis


Individualus muziejus, "MAŽOJI JAPONIJA"
Paveikslėlis

Cerkvė:
Paveikslėlis

Kančios koplyčia (šalia miškelio kur Vokiečiai sušaudė žydus:
Paveikslėlis

APLINK TELŠIUS ESANTYS DVARAI

BIRŽUVĖNŲ DVARAS
Biržuvėnų k., Luokės sen., Telšių r.
Biržuvėnų gyvenvietėje yra išlikę 22 dvaro sodybos statiniai. Prie užtvankos restauruojamas dvaro malūnas ir elektrinė, atstatytas senasis tiltas. Yra parkas su tvenkiniais, netoli legendinė „Laumės pėda“ ir 1764 m. bajorų Gorskių statytas koplytstulpis, esantis apie 0,5 km nuo dvaro.

Tai buvo vienintelis Lietuvoje išlikęs medinis architektūros dvaro kompleksas. Dvaro centrinis pastatas 2004 m. pabaigoje sudegė, tačiau po gaisro išliko krosnys, židiniai, papuošti unikaliais senoviniais kokliais, ant kurių dar matyti Gorskių herbas.

Paveikslėlis

DŽIUGINĖNŲ DVARAS
Džiuginėnų k., Gadūnavo sen., Telšių r.
Apie 4 km nuo Telšių, prie garsiojo Džiuginėnų piliakalnio, kur, anot legendos, supiltas paties Telšių miesto įkūrėjo milžino Džiugo kapas, – Džiuginėnų dvaras. Apie šią vietovę pirmosios žinios istoriniuose šaltiniuose pasirodė jau XVIII a. Dvarą sudaro 4 pastatai, iš kurių 1 gyvenamasis ir 3 ūkiniai. Šio dvaro gyvenimas susijęs su garsia Žemaitijoje dvarininkų Gorskių šeima, rašytoja Žemaite, Žemaitijos dailės tyrinėtoju dailininku, fotografu J. Perkovskiu.

Džiuginėnų kaimo pietvakarinį sparną skalauja Germanto ežeras – nedidelis, 162 ha ploto, tačiau dėl ypač švaraus vandens labai mėgiamas telšiškių ir turistų.

Paveikslėlis

PAVIRVYČIO DVARAS
Tryškiai, Telšių r.
Tai XVIII a. pradžios medinis dvarelis, kadaise priklausęs didikams Šemetoms. Po Napoleono žygio į Rusiją dvare pasiliko gyventi prancūzų leitenantas Pjeras Druvė, kurio giminė dvare gyveno iki 1919 m. Dvare yra buvusi surinkta didžiulė meno kolekcija, kuri Pirmojo pasaulinio karo metu buvo išsaugota, tačiau 1940 m. rusų kareivių išvežta nežinoma kryptimi. Dabar šalia dvaro auga du didžiuliai ąžuolai. Vieno jų apimtis – 6,20 m, kito – 5,60 m.
Paveikslėlis

BRĖVIKIŲ DVARAS
Brėvikių k., Gadūnavo sen., Telšių r.
Brėvikių dvaras pasiekiamas iš Alsėdžių miestelio pavažiavus 3 km į rytus. Dvaras nuo senovės laikų priklausė senai žemaičių bajorų Narutavičių giminei. Ši giminė gavusi herbą 1413 m. Horodlės aktų metu. Ta proga senoji jų pavardė Norutis buvusi pakeista į Narutowicz.

Šiame dvare gimė Stanislovas Narutavičius (1862–1932), liberalas dvarininkas, „Alsėdžių Respublikos“ kūrėjas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras. Jo brolis Gabrielis Narutavičius (1865–1922) – žinomas mokslininkas profesorius, 1922 m. buvo išrinktas pirmuoju Lenkijos Respublikos prezidentu.

Iki mūsų dienų išliko medinis gyvenamasis namas (rūmas), svirnas, rūsio likučiai, dalis senosios dvaro alėjos. Pradėtas rengti Stanislovo Narutavičiaus muziejus.

Paveikslėlis

ŽEMAIČIŲ KARALIAUS RINGAUDO DVARAS A.GEDVILO SODYBOJE
Ryškėnai, Telšių r. Žemaičiu Karaliaus Ringaudo dvaras A.Gedvilo sodyboje
A. Gedvilas statydamas dvarą turėjo tikslą ne tik išlieti susikaupusias kūrybines galias, bet ir atkreipti dėmesį į senųjų laikų Žemaitijos istoriją. Reikėjo žmonių, kurie rinktųsi, kalbėtų, svajotų, domėtųsi senąja Žemaitijos kultūra, studijuotų ją, stengtųsi atkurti. Jis jautė pareigą vėl įžiebti amžinąją šventąją ugnį. 1994 m. ant Šatrijos susirinkę Ringaudo dvaro dvariškiai bei Romuvos žyniai tą Amžinąją ugnį uždegė pagal visas žinomas senųjų laikų tradicijas. Nuo kalno Amžinoji ugnis buvo pargabenta į Ryškėnus ir apsigyveno dvaro židinyje.
Paveikslėlis

-------------------

PAŽINTINIAI TAKAI


JOMANTŲ MIŠKO PAŽINTINIS TAKAS Jomantų miško pažintinis takas
Jomantų miškas, Viešvėnų sen., Telšių r.
Jomantų miško takas vingiuoja Jomantų miške, Varnių girininkijoje. Šis miškas – Varnių regioninio parko dalis. Jame gausu gamtos paminklų. Tai Jomantų ir Triliemenis ąžuolai, Jomantų akmuo, Aklaežeris (Vokštelis) – unikalus ežerėlis, kuriame dėl maitinimo ypatumų kasmet kinta vandens lygis.

Pagrindinė Jomantų miško tako paskirtis yra pažintinė: suteikti galimybę susipažinti su mišku, čia esančiais gamtos paminklais, miško gyventojais, miško nauda žmogui, miškininko specialybės darbu, ūkininkavimu miške, senosiomis tradicijomis.

Tako trasa padalyta į sąlygines dalis: „Miško dievų buveinė“, „Medžiofono aikštelė“, „Kliūčių ruožas“, „Sūpuoklių aikštelė“, „Juodųjų paslapčių takas“, „Inkilų alėja“, „Zuikių mokyklėlė“. Įrengti informaciniai stendai bei atokvėpio aikštelės. Kelionei paįvairinti takas pagyvintas įvairiomis miško paslaptimis ir atrakcionais.

Paveikslėlis

DEBESNŲ BOTANINIS TAKAS
Graužų km., Varnių sen., Telšių r.
Debesnų botaninis takas plyti Varnelės upės slėnyje. Šio tako paskirtis – supažindinti parko lankytojus su unikalia žemapelkės augalijos įvairove, dominuojančiomis rūšimis bei jų bendrijomis. Maršruto ilgis apie 2 km. Keliaudami šiuo taku rasite 12 stotelių, kuriose pateikiami ne tik aplink augančių augalų aprašymai, bet ir jų iliustracijos. Debesnų telmologiniame draustinyje aptikta beveik dvi dešimtys augalų rūšių, įrašytų į Lietuvos Raudonąją knygą.
Paveikslėlis

ILGIO EŽERO PAŽINTINIS TAKAS Ilgio ežero pažintinis takas
Džiuginėnų miškas, Ryškėnų sen., Telšių r.
Tako pagrindinis tikslas - supažindinti visuomenę su miško augmenija bei pritaikyti jį aktyviam poilsiui. Telšiškių pamėgta poilsiavietė Germanto kraštovaizdžio draustinyje prie Ilgio ežero. 2005 metais įrengtas pažintinis pėsčiųjų takas aplink Ilgio ežerą. Čia įrengtas lentomis grįstas takas ežero pakrante, apžvalgos aikštelė ant polių virš vandens.
Paveikslėlis

------------------------------------------------------------

Žvėrinčius
Laukstėnų k., Telšių r.
Žvėrinčius įkurtas 1996 m. Ubiškės girininkijoje siekiant supažindinti visuomenę su laukinių gyvūnų gyvenimu. Čia yra įrengtas 14,7 ha ploto miško aptvaras šernams, danieliams ir muflonams bei aptvertas 2,4 ha ploto miško sklypas vilkams. Žvėrinčiuje gyvena apuokai, lūšys, vilkai, muflonai, danieliai, meškinas Timas, Šernė Jadzė ir šerniukai. Lankytojų patogumui stebėti laukinių gyvūnų gyvenimą pastatytos dvi apžvalgos aikštelės bei pavėsinė, regykla, įrengta žaidimų aikštelė vaikams, pastatytas ąžuolas su inkilais ir stendas su labiausiai Lietuvoje paplitusių žvėrių ir paukščių aprašymais.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Varnių regioninis parkas
Ožtakių k., Varnių sen., Telšių r.
Varnių regioniniame parke pamatysite didingiausius Žemaitijos piliakalnius, menančius kovų su kryžiuočiais ir kalavijuočiais laikus (Šatrija, Girgždūtė, Moteraitis, Sprūdės, Vembūtų piliakalnis ir kt.), didžiausią natūralų Žemaitijos ežerą – Lūkstą. Tai vienintelis ežeras Lietuvoje, kurio bangos į krantą išmeta gintaro. Parke gausu sakralinės architektūros paminklų, savitos medinės architektūros paminklų. Unikali Sietuvos kūlgrinda, Debesnų botaninis takas, Spigino rago pažintinis takas. Prie Biržulio ežero esančiame Pabiržulio archeologiniame draustinyje aptikta apie 50 senovinių akmens amžiaus gyvenviečių, kapinynų su Kundos, Narvos, Indoeuropiečių ir vėlesnių laikų kultūrų pėdsakais. Varnių regioniniame parke taip pat rasite drūčiausią ąžuolą Telšių rajone – Skliausčių ąžuolą (skersmuo 1,8 m).Varnių regioninio parko kraštovaizdžio savitumą lemia unikalūs ežerai, daugybė pelkių, pasižyminčių gausia bioįvairove bei ledynmečių paliktos keiminių plokščiakalvių „kepurės“, nuo kurių atsiskleidžia Žemaitijos kraštovaizdžio grožis.
Paveikslėlis

Stručių selekcijos centras
Brizgų k., Telšių r.
Jono Molniko stručių ūkis vienas didžiausių Žemaitijoje, jis patenka tarp 5 didžiausių ūkių Lietuvoje. Čia pastatyta ferma, inkubatorius, įrengtas aptvaras stručiams.
Norintys daugiau sužinoti apie stručius gali užsisakyti 1 valandos trukmės ekskursiją, kurios kaina grupei (iki 50 žmonių) 300 Lt. Užsisakę šią ekskursiją dovanų gausite Jaroslavo Olavo Horbančuko knygą „Stručiai“ ir stručio kiaušinį.
Yra galimybė užsisakyti degustaciją (ne vėliau kaip prieš 3 dienas):

* Kiaušinienę - 1 asmeniui 10 Lt.
* Strutienos karpačo - 1 asmeniui 20 Lt.
* Strutienos kepsnį - 1 asmeniui 30 Lt.

Degustacija vyktų kavinėje „7 kilometras“, Pagermančio k., Telšių r.

Paveikslėlis

Papildyta 2011-04-26

Masčio ežero pakrantė, Zakso kalnas
Paveikslėlis

Muziejus "Alka" rudenį iš radijo bangomis valdomo lėktuvo.
Paveikslėlis

Šv.Mikalojaus cerkvė
Paveikslėlis

Respublikos gatvė naktį
Paveikslėlis

Masčio ežero pakrantė, tiltukas
Paveikslėlis

Telšiai iš radijo bangomis valdomo lėktuvo
Paveikslėlis

Papildau: Renovuojama Telsiu viduryje esancio ezero pakrante

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Paskutinį kartą redagavo N3xt Tre Geg 11, 2011 11:34. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Sek Lap 21, 2010 13:39 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Šiuo metu paežerė stipriai yra tvarkoma, laiko rades pasistengsiu padaryti nuotraukų ten. Vaizdas tikrai puikus, jautiesi tenais kaip kokiame kurortiniam mieste, bet ne Telšiuose :] Skirta 20 000 000 Lt sutvarkyt pakrantę.

Telšių centrinis stadionas yra nugriautas šiuo metu, skirta 11 000 000 naujam pastatyti.

Tad su kiekvienais metais Telšiai tampa vis gražesni. Prisiminus kaip jie atrodė prieš 10 metų, gal net mažiau, tai ten buvo lušnynas lyginant su dabartiniu vaizdeliu. :]

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Pir Lap 22, 2010 13:33 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Vas 24, 2008 01:33
Pranešimai: 34
Miestas: Klaipeda
Šaunuolis N3xt
Labai gražu.

_________________
Laguna II 1,9dci PRIVILEGE DOO OO8
Safrane 2,2 RXE BNJ 851
Suzuki GsxR 750


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Pir Lap 29, 2010 13:38 
Atsijungęs
Svetainės administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Geg 11, 2005 21:15
Pranešimai: 2428
Miestas: Vilkaviškis
wiktis rašė:
Šaunuolis N3xt
Labai gražu.


Visiškai pritariu :!: :!: :!:

_________________
Smurtas - paskutinė nekompetentingųjų priemonė !!!
Tel.: +370 612 62843; Skype: audriusOK


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Pir Lap 29, 2010 20:34 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
kaip viskas matyta, kaip išsiilgta.... Paveikslėlis
Domai, šauniai pasidarbavai :victory:

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Tre Gru 01, 2010 01:31 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Ne as juos grazinu, bet aciu :victory:

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ket Gru 02, 2010 18:19 
Atsijungęs
Klubietis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Spa 10, 2005 16:45
Pranešimai: 3866
Miestas: Vilnius, SCMAF narys "INKSTAI"
Saunuolis.Super.Suzavetas.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Šeš Sau 22, 2011 21:28 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
čia papildysiu jei nekstas nesupyks, kaip Telšiai anksčiau atrodė :)

Jei neklystu - Centrinė gatvė?
Paveikslėlis

Turgaus aikštė
Paveikslėlis

Turgavietė
Paveikslėlis

Ežeras buvo aptvertas tvora :D
Paveikslėlis

1917m.
Paveikslėlis

Telšiai po gaisro 1908m.
Paveikslėlis

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Sek Vas 06, 2011 13:28 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Taip ten centrine gatve:]

SIektiek vaizdo medziagos :]

1. Siektiek meteliu atgal :] Miesto centra berenuvuojant isnaujos :]
http://www.youtube.com/watch?v=VG4HEtqStvs&NR=1

2. Siektiek apie Telsius ir ju paminklus :]
http://www.youtube.com/watch?v=Q4cSs1NYDas&NR=1

3. Ir tesiog kadrai is Telsiu...
http://www.youtube.com/watch?v=h3kWvVhs ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=sAjncP9W ... r_embedded

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Sek Kov 06, 2011 01:10 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
:)
http://www.fotoskrydis.lt/telsiai/

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ant Kov 08, 2011 23:13 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Safriukė rašė:


Praejusia vasara gavau gan gera dovana... neorganizuotai mane ilaipino i vilga ir paskraidino antrojo piloto vietoje aplink Telsius... ta diena ir buvo kada atgime meile ir dziaugsmas siuo miestu :] Is oro neapsakomas vaizdas... cia sitoi tavo idetoje nuotraukoje grazu, bet iki realaus vaizdo dar daug truksta :]

Sia vasara truk plys vel sesiu i lektuveli koki, noriu vel ta patirt :)

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Tre Kov 09, 2011 00:15 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
N3xt rašė:
Safriukė rašė:


Praejusia vasara gavau gan gera dovana... neorganizuotai mane ilaipino i vilga ir paskraidino antrojo piloto vietoje aplink Telsius... ta diena ir buvo kada atgime meile ir dziaugsmas siuo miestu :] Is oro neapsakomas vaizdas... cia sitoi tavo idetoje nuotraukoje grazu, bet iki realaus vaizdo dar daug truksta :]

Sia vasara truk plys vel sesiu i lektuveli koki, noriu vel ta patirt :)

aš ir noriu :D

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ant Kov 29, 2011 15:02 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Kov 28, 2011 15:46
Pranešimai: 6
Nugi grazu i gimtine pasiziureti :) RESPECT

_________________
GRAND ESPACE III 2.2 DT


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Tre Geg 11, 2011 11:37 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
N3xt rašė:
Papildau: Renovuojama Telsiu viduryje esancio ezero pakrante

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis


Kazkadaise buvusi tuscia, nyki, apzelus ir apleista :] Siandiena Net tada kada dar darbai nebaigti, zmoniu buriai sutinkami kasdien :]

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Tre Geg 11, 2011 11:45 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Beja... Telsiu miesto centras ir tuopaciu senamiestis vel pasikeite :]] Sudeti senovinio tipo zibintai gatvem apsviest, grindiniai vel isnaujo iskloti, tvarkomas "telsiu trikampis" (tai eismo ziedas trikampio formos) ir t.t...

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ant Lap 15, 2011 14:55 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 01, 2010 22:04
Pranešimai: 168
visose vietose pabuvojes po pora kartu :) :alcohol: saunus mano rajonas :victory: :bravo:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ket Gru 15, 2011 09:25 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Lie 27, 2011 19:17
Pranešimai: 101
N3xt rašė:
Beja... Telsiu miesto centras ir tuopaciu senamiestis vel pasikeite :]] Sudeti senovinio tipo zibintai gatvem apsviest, grindiniai vel isnaujo iskloti, tvarkomas "telsiu trikampis" (tai eismo ziedas trikampio formos) ir t.t...


Tai iš čia turbūt ir kilo "Trikampio žiedo" pavadinimas :D visada jis mane prajuokindavo.

_________________
Renault Mégane 1.9 dCi 88 KW, 2003 m., 3 doors hatch, balta


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ket Gru 15, 2011 14:56 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 01, 2010 22:04
Pranešimai: 168
Jokio juoko nematau :D du kartus man yra teke trauktis is kelio nes priespriesais atvaziuodavo kokia masina :D stai ir vienpusis eismas


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Pen Gru 16, 2011 09:53 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Lie 27, 2011 19:17
Pranešimai: 101
Ignys rašė:
Jokio juoko nematau :D du kartus man yra teke trauktis is kelio nes priespriesais atvaziuodavo kokia masina :D stai ir vienpusis eismas


Juokas ne iš sankryžos, o iš apsaugos tarnybos originalaus pavadinimo :)

_________________
Renault Mégane 1.9 dCi 88 KW, 2003 m., 3 doors hatch, balta


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Tre Bir 13, 2012 10:39 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Na praejus kuriam laikui, turime ir daug pokyciu...
Reiks pasistengt ir nuotrauku pasidaryt su pakytimais :]

Na visi jau zinome jog viduryje miesto turime ezera, kurio pakrante is pagrindu tvarko... darbai tebevyksta, padare nemazai, bet galite vienu groziu jau pasidziaugt... ezere sumontuotu fontanu :]]

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fsKpQs5K1k

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ket Bir 14, 2012 01:00 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
N3xt rašė:
Na praejus kuriam laikui, turime ir daug pokyciu...
Reiks pasistengt ir nuotrauku pasidaryt su pakytimais :]

Na visi jau zinome jog viduryje miesto turime ezera, kurio pakrante is pagrindu tvarko... darbai tebevyksta, padare nemazai, bet galite vienu groziu jau pasidziaugt... ezere sumontuotu fontanu :]]

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fsKpQs5K1k

ėėė.. kada čia spėjo? Šito dar nemačiau

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ket Bir 14, 2012 09:40 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Tai ji padare toje puseje kur darbai tbevyksta, antroi pusei nuo dailiokyno :]]
Todel ir nematyt nes ten dar pilnai darbai tebevyksta :]

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Sek Rgs 16, 2012 20:13 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
Papildau dar siektiek...
BESIKEICIANTYS TELSIAI :victory:

Visiskai rekonstruojamas stadionas
Paveikslėlis

Fontanas mascio ezere nakti..
Paveikslėlis

Pakranteje... vietiniai jau spejom pramint "teleportacijos centru" :D Todel jog ju pristatyta aplink visa ezera :]
Paveikslėlis

Telsiu "anfiteatras"
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Sek Rgs 16, 2012 20:24 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
P.s... 2013 metais vyks Telsiuose didelis minejimas " 600 metu zemaiciu krikstui" i sia ceremonija planuoja atvykti ir pats Popiezius :]]] Musu miestelis ziuriu pagerbtas :]

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Pir Rgs 17, 2012 14:33 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
N3xt rašė:
Papildau dar siektiek...
BESIKEICIANTYS TELSIAI :victory:

geras.. reiks kada pasisvečiuot :)

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Šeš Lie 27, 2013 03:53 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Bal 05, 2009 22:52
Pranešimai: 1616
Miestas: Telšiai
http://www.balsas.lt/naujiena/744693/pa ... enamiestis :victory:

_________________
Coupe Laguna'10 01mėn / Dynamique TomTom / 2.0dci - 110kw / Black


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
StandartinėParašytas: Ant Rgs 24, 2013 11:48 
Atsijungęs
Klubietė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Spa 31, 2008 00:35
Pranešimai: 2362
Miestas: Kaunas/Kowno/Каунас
Paveikslėlis

_________________
Saab 9-5 Aero
Ex: Safrane phII 2.5


Į viršų
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  
Atsakyti cituojant  
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron

Nuolaida hostingui